Projecten
Martens Wood Waste Solutions is een betrokken partner voor organisaties die behoefte hebben aan duurzame energieoplossingen. Dankzij de jarenlange ervaring en de samenwerking met toonaangevende industriepartners hebben we een bijdrage geleverd aan efficiënte biowarmte centrales.

Voor de installatie en de brandstofvoorziening van houtpellets heeft eigenaar Peet Withagen gekozen voor Martens. Op deze manier is aanleg, onderhoud en brandstofvoorziening onder verantwoordelijkheid van één partij.
 
De biowarmte-installatie bestaat uit een houtstofketel die een optimale verbranding garandeert. Voorheen werd 3,5 miljoen kuub aardgas gebruikt. De biowarmte levert enerzijds directe warmte op, die de kassen ingaat. Anderzijds wordt een stroomgenerator aangedreven. De CO2 productie, die ontstaat bij het warmteproces, is in dit geval een prettige bijkomstigheid. Tomaten hebben CO2 nodig om optimaal te groeien.
Door inzet van de biowarmte installatie is het gasgebruik met ruim 85% teruggedrongen.

Nieuws & actualiteit
19 mei 2022

Paul en Tommy zijn onderweg naar Polen om houtkrullen te leveren voor de opvang van paarden uit Oekraïne. Een rit…

5 mei 2022

28 april. Met het stopzetten van de gasleveringen door Rusland aan Polen en Bulgarije stijgt de gasprijs opnieuw aanzienlijk. Het…