Projecten
Martens Wood Waste Solutions is een betrokken partner voor organisaties die behoefte hebben aan duurzame energieoplossingen. Dankzij de jarenlange ervaring en de samenwerking met toonaangevende industriepartners hebben we een bijdrage geleverd aan efficiënte biowarmte centrales.

Voor de installatie en de brandstofvoorziening van houtpellets heeft eigenaar Peet Withagen gekozen voor Martens. Op deze manier is aanleg, onderhoud en brandstofvoorziening onder verantwoordelijkheid van één partij.
 
De biowarmte-installatie bestaat uit een houtstofketel die een optimale verbranding garandeert. Voorheen werd 3,5 miljoen kuub aardgas gebruikt. De biowarmte levert enerzijds directe warmte op, die de kassen ingaat. Anderzijds wordt een stroomgenerator aangedreven. De CO2 productie, die ontstaat bij het warmteproces, is in dit geval een prettige bijkomstigheid. Tomaten hebben CO2 nodig om optimaal te groeien.
Door inzet van de biowarmte installatie is het gasgebruik met ruim 85% teruggedrongen.

Nieuws & actualiteit
8 maart 2023

Hoewel er sprake is van schaarste op de markt voor houtpellets, zijn er nog altijd vele aanbieders actief die op…

27 februari 2023

Als aanbieder van houtpellets, krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen het gebruik van een houtkachel of…