Projecten
Martens Wood Waste Solutions is een betrokken partner voor organisaties die behoefte hebben aan duurzame energieoplossingen. Dankzij de jarenlange ervaring en de samenwerking met toonaangevende industriepartners hebben we een bijdrage geleverd aan efficiënte biowarmte centrales.

Voor de installatie en de brandstofvoorziening van houtpellets heeft eigenaar Peet Withagen gekozen voor Martens. Op deze manier is aanleg, onderhoud en brandstofvoorziening onder verantwoordelijkheid van één partij.
 
De biowarmte-installatie bestaat uit een houtstofketel die een optimale verbranding garandeert. Voorheen werd 3,5 miljoen kuub aardgas gebruikt. De biowarmte levert enerzijds directe warmte op, die de kassen ingaat. Anderzijds wordt een stroomgenerator aangedreven. De CO2 productie, die ontstaat bij het warmteproces, is in dit geval een prettige bijkomstigheid. Tomaten hebben CO2 nodig om optimaal te groeien.
Door inzet van de biowarmte installatie is het gasgebruik met ruim 85% teruggedrongen.

Nieuws & actualiteit
20 augustus 2020

In vele maneges en stallen wordt vaak nog stro overwogen als bodembedekker. De belangrijkste motivatie? Lage kosten. Toch blijkt dat…

20 augustus 2020

Tijdens het maken van onze woodpellets besteden we veel aandacht aan het productieproces waarmee de allerschoonste verbranding wordt gerealiseerd.