Bio-energie opwekking en levering.
Martens Wood Waste Solutions beschikt over een eigen bio-warmtekrachtkoppeling (WKK) waarmee warmte en stroom wordt opgewekt. De brandstof bestaat uit resthout en afvalhout dat wordt verwerkt tot kleine houtdelen die een optimale verbranding garanderen. Dankzij inzet van een hightech verbrandingsoven en ‘state of the art’ filtratie wordt aan alle groene energieregels voldaan. Op deze manier is Martens bio-wkk een leverancier voor groene stroom aan het algemene energienet.
Branches

Kassen & Tuinders

De Nederlandse glastuinbouw kiest massaal voor biowarmte om in 2040 klimaatneutraal te kunnen zijn. Martens heeft de kennis van de allernieuwste biowarmte installaties en helpt bij de aanleg en het beheer.

Industrie & Agri

Biowarmte installaties zijn een bewezen en duurzame energieoplossing voor bedrijven in industrie en landbouw. Martens werkt samen met de meest innovatieve partners voor aanleg en beheer van moderne en schone biowarmte installaties.

Stad & Wijk

Gasloos bouwen vraagt om alternatieve energieoplossingen die zich bewezen hebben en voldoen aan de actuele duurzaamheidsnormen. Martens adviseert, legt aan en beheert biowarmte installaties voor stadsdeel en wijken.

Feiten en fabels over biowarmte door Martens

Renemar, voor een biowarmte oplossing op maat.

Renemar is één van de initiatieven van Martens. Opgezet om de kennis van biowarmtecentrales en de beschikbaarheid van biobrandstof in te zetten als oplossing voor ‘gasloos’ bouwen. Het concept dat ervoor is opgezet? Onzebuurtwarmte.nl
OnzeBuurtwarmte is de oplossing voor woningbezitters die gezamenlijk warmte-energie willen inkopen. Renemar Energie voorziet ook professionele woningbouwers en industriële- en agrarische grootverbruikers van duurzame energie met een biowarmte oplossing op maat.

De kracht van biowarmte

Eén middelgrote Bio Warmte Installatie van 15MW levert voldoende energie om 15.000 woningen te voorzien van energie. Een capaciteit waarvoor 15 normale windmolens nodig zijn, of 8ha met moderne zonnepanelen.

Terugdringen fossiele brandstoffen

De verbranding van resthout en afvalhout is een effectief en duurzaam alternatief voor fossiel gestookte energiecentrales. Hierdoor kan een relevante bijdrage worden geleverd aan de klimaatdoelen.

Een veilige en efficiënte verbranding

Martens werkt samen met de meest toonaangevende fabrikanten van biowarmte installaties. Deze installaties zijn ‘state of the art’ en garanderen een schone en optimale verbranding met veel lagere co2 uitstoot.

Nieuws & actualiteit
10 april 2023

Waarom de inzet van bio-energie CO2 neutraal is. De inzet van biomassa is CO2 neutraal. Tijdens de groei van planten…

14 februari 2023

In onze maatschappij laaien discussies hoog op. Over allerlei thema’s. Wat daarbij opvalt is dat feiten steeds vaker worden bestreden…