Energie voor de leef omgeving
Vanaf 2018 worden nieuwbouwhuizen al niet meer aangesloten op het gasnet. Het doel? Om compleet gasloos te kunnen wonen in 2050. Een ambitie die is vastgelegd in de Wet Voortgang Energietransitie. Dit stelt echter eisen aan alternatieve energieoplossingen. Eén van de meest effectieve en aantrekkelijke oplossingen zijn kleinschalige biowarmtecentrales in stadsdelen, woonwijken en buurtschappen. Een biowarmteinstallatie is duurzaam en bedrijfszeker. Vooral wanneer die wordt beheerd door Martens.
Biowarmte, duurzame energie in de woonomgeving.

Nieuwe technologie

Dankzij nieuwe technologie zijn hedendaagse biowarmteinstallaties schoon en leveren zij een optimaal rendement. De kwaliteit van houtpellets in combinatie met nieuwe verbrandingstechniek zorgt ervoor dat de fijnstof uitstoot wordt beperkt tot onder 2%. Deze uitstoot wordt extra gefilterd waardoor biowarmte met recht als duurzame en schone energie wordt aangemerkt.

Biowarmteinstallaties zijn er in verschillende soorten en maten. Van een kleinschalige oplossing voor enkele woningen, tot een krachtiger installatie voor complete wijken. Martens Wood Waste Solutions heeft een gespecialiseerd dochterbedrijf –Renemar– opgezet voor installatie en beheer.

Nieuws & actualiteit
13 februari 2024

Bij Martens Wood Waste Solutions zetten we ons in om waarde te geven aan resthout en houtafval. Zo verwerken we…

18 april 2023

Maneges en stoeterijen blijven vaak zoeken naar de ideale stalbedekker. Deels is datingegeven door de wens om een duurzame bodembedekker…