Houtpellets, schone verbranding.
Houtpellets zijn de beste keuze brandstof als u verwarmt met een biowarmte installatie of pelletkachel. Dankzij moderne productietechnieken en het gebruik van geselecteerd resthout wat regionaal wordt ingezameld, bent u zeker van een schone en efficiënte verbranding. Houtpellets van Martens worden in eigen huis vervaardigd. Dankzij een hoogwaardige verwerking, droging en natuurlijke persing ontstaat een puur natuur verbrandingsproduct dat bijdraagt aan CO2 neutrale energievoorziening.

Je hebt pellets en pellets…

Pelletkorrels zijn geperste korrels, vervaardigd van resthout en houtafval. Dankzij een krachtige shredder wordt het hout verpulverd en vermalen tot kleine houtdeeltjes die worden samengeperst tot een kleine pellet (korrel). Afhankelijk van de keuze en selectie van het basismateriaal – welk hout wordt gebruikt – krijgt een houtpellet zijn rendement en kwaliteit mee. Naaldhout is schoon hout, kent een goede verbranding, maar is relatief snel volledig opgebrand. Hardhout brandt iets minder fel, maar brandt daarentegen een stukje langer. De hoge kwaliteit pellets van Martens, garanderen een langere levensduur voor uw kachel.

Calorische waarde.

Pellets zijn een vaste schone brandstof. Pellets zijn gemakkelijk te transporteren en toe te passen. Dankzij moderne technologie zijn pelletkachels een ideale manier om warmte te creëren. Duurzaam en co2 neutraal. Talloze innovaties hebben ervoor gezorgd dat pelletkachels een hoog warmterendement bereiken. Vanzelfsprekend is de kwaliteit van de houtpellets daarbij van doorslaggevend belang. Martens pellets hebben een hoog calorische waarde van 5kWh / kg.
Welke keuze in houtpellets?

Pellets van 100% naaldhout

Houtpellets van 100% naaldhout hebben een lichte kleur. Deze houtpellets vallen op door een schone verbranding en een hoge energiewaarde. Houtpellets van 100% naaldhout hebben een beperkt asgehalte. Het vochtgehalte is lager dan 10%.

Pellets gemengd

Houtpellets gemengd, bevatten een mix van beuken, eiken en naaldhout. Hardhout brandt langzamer maar langer. Hierdoor is de warmteafgifte groter dan bij pellets van 100% naaldhout. Door de langere verbrandingstijd ontstaat ook asgehalte dat iets hoger is dan bij 100% naaldhout. Het vochtgehalte is minder dan 10%.
Gecertificeerde houtpellets
Het resthout en houtafval dat Martens Wood Waste Solutions gebruikt voor vervaardiging van de houtpellets is afkomstig van gemeentes, rooibedrijven en houtverwerkers in de directe regio. Wij zien erop toe dat alle hout is geplant en verwerkt volgens FSC richtlijnen.
De wijze waarop wij het hout selecteren en verwerken is volgens richtlijnen en eisen van verschillende instanties.
Houtpellets. Geleverd en verpakt op maat.

Los gestort

Bent u grootverbruiker? Dan past levering los gestort het best bij u. Wij bezorgen uw pellets via bulkwagen op het door u aangegeven adres.

 
Voor prijs en levertijd verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling verkoop.

Zakken van 15kg

Bent u een kleinere tot middelgrote warmtegebruiker? Dan is een keuze voor handzaam verpakte houtpellets de beste keuze. Wij bezorgen de verpakte houtpellets per pallet op het door u aangegeven adres.
 
15kg pelletzakken      65 zakken per pallet
 
Voor prijs en levertijd verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling verkoop of ga direct naar de webshop van Green Energy Wood Pellets!

Nieuws & actualiteit
4 juli 2024

Bij Martens Wood Waste Solutions zetten we ons in om waarde te geven aan resthout. We hebben verschillende productielocaties in…

13 februari 2024

Bij Martens Wood Waste Solutions zetten we ons in om waarde te geven aan resthout en houtafval. Zo verwerken we…