Actueel! Prijzen van houtpellets licht aan het dalen.

30 december 2022

Na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kwam er een stop op de invoer van houtpellets, afkomstig uit Rusland. Volgens het Duitse DEPI, zou het gaan om een volume van 160.000 ton voor heel Europa. Vanzelfsprekend ontstond hierdoor, vanwege schaarste, een prijsopdrijvend effect. Bovendien werden ook de transportkosten duurder, wat een extra prijsopdrijving betekende voor het vervoer van de houtpellets.

De onzekerheid over de stijgende prijzen leidde tot extra hamstergedrag bij tussenkanalen en wederverkopers. Leidend tot extra vraag.

Bij Martens WWS zien we de laatste weken een ‘normalisatie’ van vraag ontstaan. Vergelijkbaar met de niveaus van voor de voorraadbuffering. Dit leidt tot prijsdalingen. Goed nieuws voor u als afnemer.

Martens WWS betrekt als fabrikant van topkwaliteit houtpellets haar grondstof voor het merendeel uit de regio. Hierdoor zijn we minder afhankelijk en kwetsbaar en kunnen we, als toonaangevende leverancier van houtpellets, de gunstigste prijzen aanbieden.

Wilt u weten wat de actuele houtpellet prijzen zijn?
Neem dan een kijkje in de webshop van www.greenenergywoodpellets.com