Pelletkachels opnieuw populair door onzekerheid over stroom- en gasprijzen

24 oktober 2022

De pelletkachel is de laatste tijd opnieuw enorm populair. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge prijzen van stroom en gas. Toch is er ook een andere trend zichtbaar. Vooral bij particulieren, in het bezit van een open haard, stijgt de belangstelling voor een alternatief. Hoewel het stoken van hout in een open haard vaak wordt gezien als gezellig, blijkt dat particulieren meer en meer beseffen dat de warmte van een open haard vaak verdwijnt door de schoorsteen.

Met een pelletkachel, als alternatief voor een open haard, worden twee vliegen in één klap geslagen. Het stoken met hout is nog steeds een gezellige bezigheid. Daarnaast is de stralingswarmte vele malen hoger dan bij een open haard. Dit heeft direct een prijsdrukkend effect op de stroomrekening.

Er zijn tal van aantrekkelijke pelletkachels verkrijgbaar. Met verschillende rendementsniveaus en met een verschillende uitstraling. De kleinere pelletkachels hebben een warmterendement van zo’n 6kW, (ideaal voor in een woonkamer), tot en met een pelletkachel van 32kW waarmee je een huis kunt verwarmen.

Overigens worden ook in werkplaatsen, bedrijfshallen en magazijnen meer en meer pelletkachels ingezet. Deze hebben vaak een volume dat begint bij 48kW. Maar het is altijd raadzaam om u goed te laten voorlichten bij de keuze van de pelletkachel.